Nieuws

Kampeerders in Gelderland laten zich niet uit het veld slaan door de regen

ERMELO - De regen kwam vandaag met bakken uit de hemel. Dat is niet fijn voor wie in Gelderland op de camping staat.
Op natuurkampeerterrein Drie in Ermelo zitten Harry en Willy Jaspers Focks in hun tentje. Ze maken een tocht langs de grens van Nederland op de fiets.
Maar met dit weer blijven ze voorlopig even onder het luifeltje zitten: 'We wilden eigenlijk naar Groesbeek fietsen, maar met dit weer zien we het niet zitten. Voorlopig blijven we hier koffie drinken en spelletjes spelen.'
Verderop in Ermelo doen kampeerders op de luxere camping De Paalberg niet veel anders met dit weer. Ariana Arendsen legt de stoelkussens in de tuinstoelen, die onder de luifel staan. Ze gaat er gewoon zitten, weer of geen weer: 'Met een beetje regen zitten we hier, spelletjes te doen of we gaan erop uit. Maar als het echt hoost, gaan we wel naar binnen.'

Buitenzwembad is zelfs leuk als het regent

De camping heeft vijf sterren en dat is onder meer te zien aan het binnen- en buitenzwembad, de knutselclub en andere activiteiten die ook op een regenachtige dag leuk zijn om te doen. Sommigen vinden het zelfs niet erg om in de regen het buitenzwembad in te duiken.
4,5 miljoen Nederlanders vieren vakantie in eigen land, ongeveer net zoveel als vorig jaar. Dit jaar zijn er opvallend veel vroegboekingen gedaan. NBTC Holland Marketing, het bureau dat de reclame voor Nederland verzorgt, denkt dat dit komt doordat gasten zeker willen zijn van hun favoriete plekje.
Voor de vakantiegangers in Gelderland is er nog hoop: de verwachting is dat het vanaf vrijdag weer zomers warm wordt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!