Nieuws

Moordenaar Henk Peters uit Oosterbeek veroordeeld voor inbraak

De 45-jarige Frans J. uit Oosterbeek is dinsdag voor het gerechtshof Arnhem veroordeeld tot een half jaar cel voor meerdere diefstallen in 2011. J. zit op dit moment een straf van achttien jaar uit voor de moord op hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth.
ARNHEM - De 45-jarige Frans J. uit Oosterbeek is dinsdag voor het gerechtshof Arnhem veroordeeld tot een half jaar cel voor meerdere diefstallen in 2011. J. zit op dit moment een straf van achttien jaar uit voor de moord op hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth.

Inbraak na groepsreis in Kroatië

In 2011 was J. na vrijspraak in de moordzaak enige tijd in Kroatië op groepsreis, waar hij een man uit Oss ontmoette. Hij bestal de man in Kroatië. Eenmaal terug in Nederland brak J. in het huis van de man in en roofde onder meer zijn auto en een laptop.
Na tien maanden in vrijheid geleefd te hebben, werd de moordenaar van Henk Peters in 2012 in hoger beroep alsnog veroordeeld.
Het Openbaar Ministerie eiste voor de diefstallen een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van twee jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!