Nieuws

Klanten van de voedselbank gratis naar de Apenheul

Inwoners van Apeldoorn die in aanmerking komen voor de voedselbank krijgen een gratis entreekaart voor de Apenheul. Het dierenpark wil op die manier de band met Apeldoorn versterken.
APELDOORN - Inwoners van Apeldoorn die in aanmerking komen voor de voedselbank krijgen een gratis entreekaart voor de Apenheul. Het dierenpark wil op die manier de band met Apeldoorn versterken.
Niet alleen klanten van de voedselbank kunnen gratis naar het park, ook mensen die naar Apeldoorn verhuizen. Zij krijgen zelfs een seizoenkaart op de deurmat. Ook mogen jaarlijks alle groepen zes van Apeldoornse basisscholen gratis naar het dierenpark.

'Apeldoorners moeten trots zijn op de Apenheul'

De Apenheul wil met de actie de band tussen het park en de stad versterken. Erwin Cheizoo, manager operationele zaken bij de Apenheul, is initiatiefnemer van dit plan. 'Zoals er Utrechters zijn die nog nooit in de Dom zijn geweest, zullen er ook Apeldoorners zijn die nog nooit in de Apenheul zijn geweest. Dat wil ik niet laten gebeuren.'
Volgens Cheizoo moeten alle Apeldoorners trots zijn op hun dierenpark. 'Ik ben enorm trots op de Apenheul. Die trots wil ik overdragen op de bewoners van de stad.'
De Apenheul gaat uit van 1500 seizoenkaarten voor nieuwe bewoners. De 950 entreebewijzen voor klanten van de voedselbank zijn dinsdagmorgen overhandigd. Hoeveel vrijkaartjes er voor de basisschoolleerlingen moeten worden gereserveerd, wordt nog berekend.