Nieuws

Zelfrijdende auto die straks in Gelderland gaat rijden, is in Nederland

WEpod
De zelfrijdende auto die in november moet gaan rijden tussen Ede en Wageningen, is dinsdag in Nederland aangekomen. In een fabriek in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn wordt de auto zonder stuur de komende tijd voorzien van techniek.
TUITJENHORN - De zelfrijdende auto die in november moet gaan rijden tussen Ede en Wageningen, is dinsdag in Nederland aangekomen. In een fabriek in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn wordt de auto zonder stuur de komende tijd voorzien van techniek.
De voertuigen besturen 'zichzelf' met hulp van gps, 3D-beeld en een radarsysteem.
Het omhulsel van de zelfsturende auto is gemaakt in de fabriek van Ligier in Frankrijk, bekend van  brommobielen en Formule 1-auto's.

Provincie Gelderland: zelfrijdende auto is wereldprimeur

In september verhuist de zelfrijdende auto naar Helmond, waar de eerste testritten met de zelfrijdende auto worden gedaan. In november moet deze auto dan voor het eerst de weg opgaan, tussen het gewone verkeer. De auto gaat rijden tussen station Ede-Wageningen en de Wageningen Universiteit.
De provincie Gelderland, initiatiefnemer van het project met de zelfrijdende auto, spreekt van een wereldprimeur. In oktober komt de tweede WEpod, zoals de elektrische auto zonder chauffeur wordt genoemd, naar Nederland.

Zorgen over verkeersveiligheid

Onlangs werd er voor omwonenden van het traject, waar de WEpod gaat rijden, een informatiebijeenkomst gehouden. Inwoners van Bennekom maken zich zorgen over de verkeersveiligheid, met de komst van de WEpod.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!