Nieuws

De regen komt met bakken uit de lucht; toch een neerslagtekort in delen van Gelderland

GROESBEEK - Ondanks de bij tijd en wijle stromende regen is er toch een groot neerslagtekort in delen van Gelderland. Dat blijkt uit de kaart van het neerslagtekort die gemaakt is door het KNMI.
De droogste plekken in Gelderland zijn nu Ulft, Herwijnen en Groesbeek/Malden. Daar is het tekort tussen de 180 en 210 millimeter. In de Achterhoek is sowieso weinig regen gevallen in de meetperiode van 1 april tot en met 28 juli.
Een week geleden behoorde Groesbeek/Malden ook al tot de droge gebieden. Dat gold toen ook voor Ruurlo/Vorden, maar daar is het neerslagtekort inmiddels wat afgenomen. Toen zag het er zo uit:
Gemaakt op 23-07-2015
Normaal is het tekort in deze periode rond de 100 millimeter. De droogte komt door de vele zon, weinig neerslag en door de sterke verdamping.

Tot vrijdag regen, daarna weer droog

MeteoGroup in Wageningen voorspelt dat de komende dagen nog geregeld regen valt, maar dat er eind deze week een omslag komt naar goed zomerweer. Volgens het weerinstituut is de kans klein dat we begin augustus teruggaan naar het koele en wisselvallige weer van nu.
Het lijkt een vrij mooie zomerse periode te worden: geregeld zonneschijn, meestal droog weer en middagtemperaturen die rond of lokaal iets boven de 25 graden uitkomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!