Nieuws

'Mama, ik verveel me!' Geen nood, ook als het regent is er genoeg te doen in Gelderland

ARNHEM - Het regent. Alweer. Ook vandaag wordt een natte dag, met een temperatuur rond de 17 graden. De prentenboeken zijn allang uit en er is niks op tv. Wat te doen met jonge kinderen die zich stierlijk vervelen?
Omroep Gelderland helpt u de regenachtige dagen door, want er is genoeg te doen in onze provincie.
Het zwembad, de bioscoop, de bowlingbaan had u waarschijnlijk zelf ook al bedacht. Gelukkig telt Gelderland talloze leuke musea. Een overzicht van Gelderse musea vindt u hier.
Goed om te weten: grote delen van Burgers' Zoo in Arnhem en het Dolfinarium in Harderwijk zijn overdekt en daarom prima te doen als het regent.

Overdekt boerengolfen

En wat te denken van een speelhal voor boerengolf? Deze boerengolfhal is te vinden in Hedel.
Wist u dat u op 5 plekken in Gelderland overdekt kunt midgetgolfen? In Apeldoorn, Winterswijk, Nijmegen, Putten en Lochem. De adressen zijn via deze website te vinden.
Lasergamen is ook overdekt en kan in Nijmegen, Ede, Zutphen, Arnhem, Doetinchem en Nunspeet. Op deze website staat een lijst met Gelderse adressen.

Springen, bakken en een ritje met de stoomtrein

Populair bij veel kinderen: trampoline springen. In Nijmegen staat een hal vol met trampolines. Meer informatie bij Bounz.
Lekker bakken met de kids is natuurlijk altijd een goed idee, maar in een caravan of tent is dat wat lastiger. Het Bakkerijmuseum in Hattem biedt uitkomst: daar zijn bakworkshops en familievoorstellingen met bakker Fred.
In de zomervakantie rijdt de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren weer. Kijk op de website voor de dienstregeling. Opstappen kan in Apeldoorn, Beekbergen, Eerbeek, Loenen en Dieren.

Bezoek de droge en donkere kelders van Arnhem

Een plek waar het niet regent en niet waait is... onder de grond! Op woensdag, vrijdag en zaterdag is het mogelijk om onder begeleiding van een gids de historische kelders van Arnhem te bezoeken. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn de mysterieuze kelders ook zonder gids te bezoeken. Ook op de eerste zondag van de maand zijn de kelders open.

Dwalen door een fort en ontsnappen uit een ruimte

Lekker dwalen door het historische GeoFort in Herwijnen is natuurlijk ook een optie. Er is van alles te doen. Buiten en binnen.
De Escape Room is erg populair tegenwoordig. Het idee is dat je via allerlei opdrachten binnen een uur uit een ruimte moet zien te ontsnappen.
Helaas is de Escape Room minder geschikt voor jonge kinderen. In het multifunctionele gebouw Rozet in Arnhem is maandag een bijzondere Escape Room geopend, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera. De smaak te pakken? Er zijn al 11 Gelderse Escape Rooms.

Tip ons!

Wat is uw ultieme slecht-weer-activiteit? Wij stellen uw tips op prijs! Deel ze via Facebook, Twitter of laat een reactie achter onderaan dit artikel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!