Nieuws

Straten blank in Wezep en Elburg

Verschillende straten in Elburg en Wezep staan door de regen van de afgelopen uren en de stormschade van zaterdag onder water. Putdeksels zijn door takken en weggespoeld zand verstopt geraakt.
ELBURG - Verschillende straten in Elburg en Wezep staan door de regen van de afgelopen uren en de stormschade van zaterdag onder water. Putdeksels zijn door takken en weggespoeld zand verstopt geraakt.
Er wordt druk gewerkt om de putten te ontstoppen en het water weg te krijgen. Op sommige plaatsen was de overlast snel verholpen.  
Problemen zijn er onder meer in de Elburgse wijk De Vrijheid en de Zuiderzeestraatweg in Wezep. De brandweer is in Wezep opgeroepen om het water weg te pompen.

Riool kan water niet aan

Een woordvoerster van de gemeente Oldebroek, waar Wezep onder valt, zegt: 'We hebben het afgelopen uur zo’n tien meldingen gekregen. Het gaat om stoepen en straten die blank staan en water dat in de wc’s omhoog komt. Wij adviseren om een uur te wachten om te kijken of het water zakt. Het riool kan de hoeveelheid water niet aan.'
De verwachting is dat het water vanzelf gaat zakken.