Nieuws

Gesink komend weekend niet te zien in Tiel, Kelderman wel

Robert Gesink gaat zondag niet van start in het criterium van Tiel. Maandag start hij wel in het eerste criterium na de Tour, het rondje in Boxmeer.
TIEL - Robert Gesink gaat zondag niet van start in het criterium van Tiel. Maandag start hij wel in het eerste criterium na de Tour, het rondje in Boxmeer.
De nummer zes van de Tour de France reist komend weekend naar Polen, waar hij start in de Ronde van Polen. Daar maakte hij een jaar geleden zijn rentree in het peloton na de ingreep aan zijn hart. In 2007 bij zijn debuut in Polen werd Gesink tweede. De 29-jarige Aaltenaar rijdt de komende week vijf criteriums: Boxmeer dus en daarna Surhuisterveen, Chaam, Wateringen en Heerlen.

Kelderman wel in Tiel

Wilco Kelderman verschijnt wel aan de start in het criterium van Tiel. De Barnevelder zou eigenlijk deze week rust nemen, omdat hij in de Tour na valpartijen veel last had van zijn rug.

Zoetemelk en Kuiper

In Tiel wordt ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum een prominentenrace gehouden met onder meer de Tourwinnaar van 1980, Joop Zoetemelk. In datzelfde jaar werd het criterium van Tiel ook voor het eerst gereden. Ook de nummer twee van die Tour, Hennie Kuiper, verschijnt aan de start, net als de regionale renners Jan en Adrie van Houwelingen uit Varik.