Nieuws

Marinierskapel viert verjaardag met cd met marsmuziek

De muziek bij de intocht van de Vierdaagse op vrijdag wordt al jaren verzorgd door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. De kapel viert dit jaar haar 70-jarige bestaan, de Koninklijke Marine bestaat 350 jaar en dat werd gevierd met een cd. © Vierdaagsefeesten Cuijk
NIJMEGEN - De muziek bij de intocht van de Vierdaagse op vrijdag wordt al jaren verzorgd door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. De kapel viert dit jaar haar 70-jarige bestaan, de Koninklijke Marine bestaat 350 jaar en dat werd gevierd met een cd.
Die cd bevat alleen marsmuziek, en waar kun je die beter presenteren dan op het grootste wandelevenement ter wereld? De plaat werd dinsdag 21 juli gepresenteerd tijdens het optreden van de Marinierskapel op de Maaskade in Cuijk.
Om de jubilea bij het Korps Mariniers nog meer kracht bij te zetten lopen er in de Vierdaagse welgeteld 350 militairen der zeemacht mee die in één blok de intocht zullen lopen op vrijdag 24 juli. Ook lopen enkele Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers de hele Vierdaagse mee, met hun muziekinstrumenten.
Ook de Steelband van het Korps Mariniers verzorgt tijdens de Vierdaagseweek diverse optredens.