Nieuws

'Mijn dochter lag onder de boom, ik kon hem alleen maar omhoog houden'

Ze wilden op de fluisterboot een dagje van Zutphen genieten. Maar voor het gezin uit Zoetermeer liep het heel anders. Moeder en dochter werden bedolven door een tak, de zoon kon net op tijd opzij springen. Vijf mensen raakten gewond bij het ongeluk in Zutphen.
ZUTPHEN - Ze wilden op de fluisterboot een dagje van Zutphen genieten. Maar voor het gezin uit Zoetermeer liep het heel anders. Moeder en dochter werden bedolven door een tak, de zoon kon net op tijd opzij springen. Vijf mensen raakten gewond bij het ongeluk in Zutphen.
'Het was enorm schrikken. Mijn zoon kon gelukkig nog net wegspringen. Mijn dochter lag onder de boom. Ik kon alleen maar de tak omhoog houden', vertelt de moeder na het ongeluk.
Met een troostbeertje onder de armpjes staan beide kinderen bij te komen van de schrik. 'We dachten eerst dat er beestjes in zaten maar toen kwam de boom naar beneden. Toen kroop ik naar mama en zij trok mij dichter naar haar toe', vertelt de dochter. De zoon kon net op tijd wegspringen. 'Ik was hem even kwijt maar gelukkig stond hij aan de zijkant,' vertelt de Zoetermeerse.

'De handtekeningen van de boom zijn nog zichtbaar'

Bij de vrouw zjin de 'handtekeningen van de boom' nog zichtbaar aanwezig. De tak kwam op haar hoofd en schouders terecht. Om haar heen lagen mensen met meer klachten. 'Voor mij lag iemand in de stabiele zijligging, die was gewond aan haar been. Een andere dame lag met een gebroken enkel vlak naast mijn dochter, hoe close kun je het hebben.'
De boottocht is afgelast. 'We moeten nog maar een keer terugkomen voor de fluisterbootjes'. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!