Nieuws

Opnieuw hond gered uit snikhete auto, dit keer in Winterswijk

De auto waarin de hond zat.
Ondanks de vele waarschuwingen van onder meer de politie, is zaterdag opnieuw een hond gered uit een snikhete auto. Dit keer moest in de Torenstraat in Winterswijk een ruit worden ingeslagen. © Willem Saris
WINTERSWIJK - Ondanks de vele waarschuwingen van onder meer de politie, is zaterdag opnieuw een hond gered uit een snikhete auto. Dit keer moest in de Torenstraat in Winterswijk een ruit worden ingeslagen.
Volgens wijkagent Willem Saris zat de hond in een wagen die in de volle zon stond. 'Raam ingeslagen en hond gered', twitterde hij.

Honden in bloedhete auto en zelf naar de sauna

Op meerdere plekken in Nederland heeft de politie de afgelopen weken honden uit bloedhete auto's moeten bevrijden. In Lunteren liet een vrouw vorige maand haar twee honden achter in de auto, terwijl ze zelf naar de sauna ging. Toen de politie arriveerde, waren de dieren bevangen door de hitte.

Maak van uw hond geen hotdog

De politie lanceerde vorig jaar de campagne Maak van uw hond geen hotdog, om mensen bewust te maken van de snel oplopende temperaturen in de auto. Onderstaande tabel van de VerkeersInformatieDienst (VID) laat zien dat dit razendsnel gaat:

Bel de politie of de dierenambulance

Mensen die tijdens warme dagen een hond in een geparkeerde auto zien zitten, worden opgeroepen contact op te nemen met de dierenambulance of de politie. Als het dier er slecht aan toe is, moet direct het alarmnummer 112 worden gebeld. Het achterlaten van een hond in een snikhete auto is strafbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!