Nieuws

'Eed voor leraren wordt niet verplicht'

EDE - Onder grote belangstelling van familie, vrienden en onderwijsminister Bussemaker hebben studenten van de christelijke pabo in Ede dinsdag de eed afgelegd.
De eed moet bijdragen aan een integere en professionele werkhouding. Volgens de hogeschool kunnen studenten zich met de eed 'vanuit hun hart committeren aan een belofte van professionaliteit en integriteit'. Emile van Velsen, directeur Academie Educatie, noemt de eed 'een waardige afsluiting van de vormingsfase tot leraar basisonderwijs'.
Minister Bussemaker was onder de indruk van de manier waarop de leerkrachten hun eed uitspraken. Met name de zin waarin iedere student voor zich een reden gaf om de eed af te leggen maakt diepe indruk op haar. Ondanks dat is de minister niet van plan de eed in te voeren bij andere pabo-opleidingen. Als het een verplichting wordt, is het volgens Bussemaker niet meer zinvol. Bij deze school kwam de eed uit de instelling en de leerling zelf en dat moet zo blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!