Nieuws

Water Zaltbommel moet eerst 3 minuten koken

Kook het kraanwater eerst drie minuten is het devies.
Inwoners van Zaltbommel die kraanwater willen gebruiken voor bijvoorbeeld koken of tanden poetsen, moeten het eerst 3 minuten koken. Dat adviseert waterbedrijf Vitens. © ANP
ZALTBOMMEL - Inwoners van Zaltbommel die kraanwater willen gebruiken voor bijvoorbeeld koken of tanden poetsen, moeten het eerst 3 minuten koken. Dat adviseert waterbedrijf Vitens.
Waterbedrijf Vitens komt met het advies omdat er met spoed een grote transportleiding gerepareerd moet worden. De leiding ligt tussen Waardenburg en Zaltbommel. Er kan niet met 100 procent zekerheid worden gesteld dat het water de kwaliteit heeft die de inwoners gewend zijn. Dat kan pas nadat controle in het laboratorium heeft uitgewezen dat het water niet in aanraking is geweest met bacteriën.
Bij de woningen waar het om gaat, is een brief bezorgd. Het waterbedrijf hoopt dat het kookadvies vrijdag kan worden ingetrokken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!