Nieuws

Drie jaar cel voor assistent-manager die hielp bij overval op eigen supermarkt in Winterswijk

Google Streetview
Twee mannen hebben drie jaar cel gekregen voor een gewapende overval op een Lidl-supermarkt in Winterswijk. Een van hen is de 27-jarige assistent-manager van het filiaal in Winterswijk, de ander is een man van 28 zonder vaste woon- of verblijfplaats.
ZUTPHEN - Twee mannen hebben drie jaar cel gekregen voor een gewapende overval op een Lidl-supermarkt in Winterswijk. Een van hen is de 27-jarige assistent-manager van het filiaal in Winterswijk, de ander is een man van 28 zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De eerste man kwam 12 september vorig jaar met een nepwapen de winkel binnen. Hij had een bivakmuts op. Bij kassa 3 bedreigde hij de caissière en een klant met dat nepwapen.
De overvaller rende vervolgens door naar het kantoor van de assistent-filiaalmanager. Daar pakte hij een sealbag van de tafel waarin geld zat en rende naar de uitgang. Toen hij langs de kassa kwam, richtte hij het nepwapen opnieuw op de caissière en klanten.

Overval werd in scène gezet

De rechtbank acht bewezen dat de assistent-filiaalmanager van tevoren afspraken heeft gemaakt met de overvaller. Samen met hem zette hij de overval in scène.
Een deel van de straffen is voorwaardelijk. Bij de man zonder vaste woon- of verblijfplaats gaat het om zes maanden, bij de assistent-filiaalmanager om vier maanden.