Nieuws

Hotelovernachtingen van 578 euro voor bestuurder Radboudumc Nijmegen

Een van de Radisson hotels in Londen.
Een bestuurder van het Radboudumc heeft twee overnachtingen in een duur Londens hotel gedeclareerd. Dat blijkt uit onderzoek van RTLNieuws. © Google Maps
NIJMEGEN - Een bestuurder van het Radboudumc heeft twee overnachtingen in een duur Londens hotel gedeclareerd. Dat blijkt uit onderzoek van RTLNieuws.
De bestuurder van het Nijmeegse ziekenhuis verbleef in 2013 twee nachten in het Londense Radisson Hotel. De rekening die het Radboudumc moest betalen bedroeg 822 pond. Omgerekend gaat het om een bedrag van 1156 euro. 

Radboudumc: 'Radisson beste optie'

Woordvoerder Viola Peulen van het Radboudumc het Radisson Hotel verdedigt de keus voor het dure hotel. De bestuurder moest voor een congres naar Londen. Vanwege de late boeking was volgens Peulen het Radisson de beste mogelijkheid. 'Het kan in dit soort steden dan lastig zijn om iets beters te vinden' aldus de woordvoerder. 'Een hotel boeken ver van het congres buiten de stad brengt taxikosten met zich mee'. Het ziekenhuis sluit niet uit dat in de toekomst in vergelijkbare omstandigheden nogmaals overnachtingen voor soortgelijke bedragen worden geboekt.

Ziekenhuischauffeur gebruikt voor privéritten

Uit het onderzoek van RTL blijkt verder dat bestuurders van het Radboudumc de chauffeursdienst van het ziekenhuis voor privéritten hebben gebruikt. Peulen: 'Dat is in 2013 en 2014 in totaal vier keer voorgekomen. Achteraf is geconstateerd dat dit niet de bedoeling is.' In alle vier de gevallen zou het om ritten gaan voor nevenfuncties van bestuurders die niets met het Radboudumc te maken hebben. Het ziekenhuis heeft de regels voor het gebruik van de chauffeur aangescherpt..