Nieuws

Stiefvader 'meisje van Nulde' moet nieuw tbs-onderzoek ondergaan

Rowena (rechts) op foto in de rechtbank
Er moet een nieuw onderzoek komen naar de 46-jarige Mike J., de stiefvader van Rowena Rikkers, die haar zo mishandelde dat ze overleed. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag. Het onderzoek moet worden gedaan door twee nieuwe deskundigen.
PUTTEN - Er moet een nieuw onderzoek komen naar de 46-jarige Mike J., de stiefvader van Rowena Rikkers, die haar zo mishandelde dat ze overleed. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag. Het onderzoek moet worden gedaan door twee nieuwe deskundigen.
De advocaat van J. pleitte voor deze onderzoeken, die 'grondig verricht moeten worden', omdat de voorgaande studies slecht waren uitgevoerd, aldus de raadsman. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt J.'s tbs met twee jaar verlengd. Dat schrijft De Stentor.

Moet tbs worden verlengd?

J. kwam in aanmerking voor een zogenoemde 'zesjaarsrapportage'. Dat is een onafhankelijk onderzoek door externe deskundigen, nodig voor verlenging van tbs. De advocaat meent dat zij niet de moeite hebben genomen alle stukken tot zich te nemen.
In september wordt een beslissing genomen over de verlenging van tbs van Mike J. Tegen die tijd moeten de nieuwe rapporten ook klaarliggen.

Mishandeld door stiefvader

Rowena, ook wel bekend als 'het meisje van Nulde', overleed na mishandeling door haar stiefvader. Ze werd stelselmatig mishandeld, zo oordeelde de rechtbank. De romp en het hoofdje van het vierjarige meisje werden bij onder meer strand Nulde gevonden.
In 2003 kreeg J. twaalf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Rowena's moeder Wanda werd in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!