Nieuws

Zoon vermoorde vrouw Tricht voor rechter

De 29-jarige Marnix H. uit Tricht staat vandaag voor de rechter. Hij wordt er van verdacht zijn moeder om het leven te hebben gebracht.
TRICHT - De 29-jarige Marnix H. uit Tricht staat vandaag voor de rechter. Hij wordt er van verdacht zijn moeder om het leven te hebben gebracht.
De 66-jarige vrouw werd dood gevonden in haar woning aan de Lingedijk in Tricht. Ze was neergestoken. Een paar dagen later werd haar zoon aangehouden in Duitsland. Hij lag te slapen in een auto op een parkeerplaats in Schwerte, vlakbij Dortmund. Die auto stond, sinds de dood van de vrouw, internationaal geregistreerd.
De rechtszaak is eerder uitgesteld omdat de verdachte een psychologisch onderzoek moest ondergaan. Bij dat onderzoek is gekeken of de geestestoestand van de man verklaard kon worden door hersenletsel dat hij in het verleden bij een ongeluk heeft opgelopen.

Geen alcohol of drugs

Reclassering Nederland heeft inmiddels geadviseerd om H. tbs met voorwaarden op te leggen. Dat is een lichtere vorm van tbs waarbij de dader zich aan bepaalde voorwaarden moet houden, bijvoorbeeld geen alcohol of drugs gebruiken of zich psychiatrisch moet laten behandelen. Bij tbs met voorwaarden is geen sprake van dwangverpleging. Wel verblijft de tbs'er met voorwaarden vaak in een verslavingskliniek of een forensisch psychiatrische kliniek.
Vandaag zal de zaak wel inhoudelijk behandeld worden.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl