Nieuws

Stewards waken over passagiers in zelfrijdende busjes richting Wageningen

De zelfrijdende busjes die straks van Ede naar Wageningen rijden, krijgen voorlopig een steward aan boord. De steward begeleidt de passagiers van het zichzelf besturende voertuig. Op afstand worden de ritten gevolgd vanuit een controlekamer.
WAGENINGEN - De zelfrijdende busjes die straks van Ede naar Wageningen rijden, krijgen voorlopig een steward aan boord. De steward begeleidt de passagiers van het zichzelf besturende voertuig. Op afstand worden de ritten gevolgd vanuit een controlekamer.

'Enige in de wereld'

Vanaf november worden de zogenoemde WEpods getest op het traject station Ede-Wageningen naar de Wageningen Universiteit WUR. Van volgend jaar mei tot en met juli mogen de 'zelfdenkende' busjes de openbare weg op en dat is volgens de projectorganisatie wereldwijd een unicum.

Niet heel snel

Buitenlandse gasten van de WUR kunnen straks via een app op hun telefoon een WEpod bestellen en deze ook openen met hun mobieltje. Het ding zal maximaal 25 kilometer per uur rijden, de passagiers worden onderweg van allerhande informatie voorzien. In Rotterdam, Londen en Abu Dhabi rijden eveneens zelfsturende auto's maar die rijden op een gesloten circuit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!