Nieuws

Vitesse geeft ongezonde fan de kans zijn leven te beteren

Bierdrinkende, worst-etende en shagrokende voetbalsupporters, getooid in een voetbalshirt dat net even te strak zit met daaronder een spijkerbroek met bouwvakkersdecolleté. Voetbalclub Vitesse wil daar iets tegen doen.
ARNHEM - Bierdrinkende, worst-etende en shagrokende voetbalsupporters, getooid in een voetbalshirt dat net even te strak zit met daaronder een spijkerbroek met bouwvakkersdecolleté. Voetbalclub Vitesse wil daar iets tegen doen.

Aanmelden en motivatie

Vitesse-supporters van middelbare leeftijd met overgewicht kunnen zich straks aanmelden voor een programma dat een gezonde levensstijl wil stimuleren. Het programma EuroFIT is in samenwerking met het VU medisch centrum bedacht. Na aanmelding is er een gesprek om de motivatie van de kandidaat te peilen en wordt gekeken naar zijn of haar leefomstandigheden.

Belangrijke pijler

Volgens woordvoerder Wiebe Nelissen van Vitesse behoren gezondheid en gezond leven tot één van de pijlers van de Arnhemse club en dus is het belangrijk dat ook de supporters met die boodschap bereikt worden.

Vanaf komend seizoen

In het buitenland doen clubs uit Portugal, Noorwegen en Engeland mee. EuroFIT moet vanaf het komende seizoen in vier landen draaien. Naast Vitesse doen in Nederland ook PSV, FC Groningen en ADO Den Haag mee. Het idee is gebaseerd op het ‘Football Fans in Training’ (FFIT) programma en komt van de Schotse Premier League.
Enkele maanden geleden startte NEC ook een dergelijk programma. Saillant detail: de Nederlandse Eredivisie wordt gesponsord door onder meer fastfoodketen Burger King.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!