Nieuws

Acht stinkende Winterswijkers in een auto op weg naar Aberdeen

WINTERSWIJK - Met zijn achten hebben ze weken gesleuteld aan hun auto's en vandaag gaan ze op weg naar Aberdeen. Acht vrienden uit Winterswijk doen mee aan de Carbage Run, een jaarlijkse rally die nu voor de zevende keer wordt gehouden.
Voorwaarde om mee te doen: je mag alleen meerijden als je een auto hebt die niet meer dan 500 euro waard is, en hij moet voor 1998 gebouwd zijn.  

Oude brikken moeten 7000 kilometer rijden

Onderweg krijgen de deelnemers opdrachten. Ook de manier waarop de auto is uitgedost kan punten opleveren. De rit naar Aberdeen is 3500 kilometer, maar de oude brikken moeten ook nog eens terug dus zeker 7000 kilometer kunnen rijden. 

Knokken voor een startplaats

De acht Winterswijkers moesten maandagochtend hun oude Audi en Subaru laten keuren in Gorinchem. Dat is helemaal goed gegaan en de Winterswijkers zijn om 09.00 uur gewoon van start gegaan in Gorinchem. Dit jaar doen er 550 deelnemers mee. Dat de vriendengroep een inschrijving heeft kunnen krijgen is bijzonder, want alle plaatsen waren binnen een half uur vergeven. 

Stinkende kerels het ergst

Ze kijken eigenlijk niet eens het meest op tegen al die kilometers. Deelnemer Jordy Rensink: 'Waar ik het meest tegen opzie is om al die tijd met vier stinkende kerels in een auto te zitten. Dat wordt wel even doorbijten. En dan moeten we ook nog eens terug!'