Nieuws

Griekse voetbalfans maken sfeer in Arnhem

De Griekse topclub Panathinaikos speelde zondagavond een oefenwedstrijd tegen AFC Arnhem. Griekse fans zorgden voor een mooie sfeer.
ARNHEM - De Griekse topclub Panathinaikos speelde zondagavond een oefenwedstrijd tegen AFC Arnhem. Griekse fans zorgden voor een mooie sfeer.
Terwijl in Griekenland alles draait om ja of nee tegen de reddingsplannen van de eurozone, hadden zo'n vijftig fans van Panathinaikos daar zondagavond iets anders aan hun hoofd. Ze zijn hun club achterna gereisd op trainingskamp naar Nederland. Op Sportpark Schuytgraaf speelden de Grieken tegen AFC Arnhem. En alsof het een Europa Cup-finale betrof lieten de Grieken dat gepaard gaan met vuurwerk, spandoeken en negentig minuten gezang.
De Grieken wonnen het oefenduel tegen de amateurs met 0-10. In de eerste helft speelden Marcus Berg (oud-FC Groningen en PSV) en Mladen Petric (oud-HSV) ook mee. Beiden scoorden ook op schitterende wijze.
Overigens staan de fans van Panathinaikos in Europa bekend om hun indrukwekkende sfeer. Die maken ze niet alleen bij voetbalwedstrijden van hun club, maar ook bij de basketbaltak.