Nieuws

Flinke klappen voor Gesink en Kelderman in de Tour

Kelderman tijdens de tijdrit
De wielrenners Wilco Kelderman uit Barneveld en Robert Gesink uit Aalten hebben zondag flink tijd verloren in de Tour de France.
ARNHEM - De wielrenners Wilco Kelderman uit Barneveld en Robert Gesink uit Aalten hebben zondag flink tijd verloren in de Tour de France.
In de rit van Utrecht naar Zeeland kwam Kelderman twee keer ten val. Gaandeweg viel het peloton door de harde wind in waaiers uiteen. Gesink kwam in een tweede groep terecht, achter de kopgroep met onder meer Froome, Cancellara, Contador en Dumoulin. De ritzege ging naar Andre Greipel.
Gesink verloor anderhalve minuut en Kelderman zelfs ruim vijf minuten. De twee Gelderse LottoNL-Jumbo-renners begonnen de Tour de France zaterdag nog goed.
Kelderman reageerde op de Facebookpagina van zijn ploeg. 'Eerst lag mijn ketting eraf en daarna viel ik. Een paar kilometer na die valpartij brak het. Ik hoopte dat ik de schade kon beperken, maar ik heb uiteindelijk vijf minuten verloren.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!