Nieuws

Drink niet te veel biertjes met het warme weer, want je bent zo je rijbewijs kwijt

Het is warm buiten en dus is het goed om veel te drinken. Maar als je nog moet rijden, kun je koude biertjes beter laten staan. Het afgelopen weekend raakten zes bestuurders hun rijbewijs kwijt, omdat zij met teveel alcohol achter het stuur kropen. © Archief ANP) Niet een van de automobilisten die zijn rijbewijs kwijtraakte
ARNHEM - Het is warm buiten en dus is het goed om veel te drinken. Maar als je nog moet rijden, kun je koude biertjes beter laten staan. Het afgelopen weekend raakten zes bestuurders hun rijbewijs kwijt, omdat zij met teveel alcohol achter het stuur kropen.
Bij een kentekencontrole afgelopen zaterdag in Kootwijkerbroek werd een 56-jarige man uit Eerbeek staande gehouden. Zijn rijbewijs bleek al in 2009 ongeldig verklaard. Daarnaast had hij ook flink wat gedronken. Hij blies op het politiebureau 530 ug/l. Dat komt neer op zo'n 3 tot 7 glazen alcohol. Tot slot bleek de auto ook niet verzekerd. De man mag zich voor de rechter verantwoorden.
Op de A1 bij Apeldoorn werd een 49-jarige man uit Emmeloord aan de kant gezet na slingerend rijgedrag. Hij blies 655 ug/l. Ruim drie keer meer dan maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. En ook een 26-jarige automobilist uit Hellouw bleek in Beesd zoveel gedronken te hebben, dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren. Hij wordt bovendien verdacht van het vernielen van geparkeerde auto's aan de Slotstraat in Beesd.

Arnhemmer spant de kroon

Een 36-jarige automobilist uit Arnhem spande de kroon. Hij werd zaterdagnacht gepakt op de A18 bij Doetinchem. De man stond eerst stil op de vluchtstrook en reed later slingerend weg. Bij een controle viel hij door de mand: de Arnhemmer blies maar liefst 1095 ug/l. Dat staat gelijk aan bijna 15 glazen bier.

16-jarige rijdt scooterschade

In Giesbeek werd zaterdag een ongeval gemeld aan de Kerkstraat in Giesbeek. Een 16-jarige jongen bleek daar een rondje te willen rijden op een scooter van een ander, maar reed daarmee tegen een paaltje aan. Zijn letsel viel mee: hij liep voornamelijk schrammen op. Wat niet meeviel, was de hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij had maar liefst acht keer de norm voor een beginnend bestuurder in zijn lijf. Hij wordt op een later tijdstip samen met zijn ouders gehoord door de politie.
In Culemborg werd een 30-jarige vrouw uit België aangehouden. Zij kon het alcoholonderzoek niet volbrengen. En ook een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn werd in Kootwijkerbroek aangehouden.