Nieuws

Bloemencorso Lichtenvoorde heeft nu ook een heus corsolied

Still uit de videoclip van 'Dreume in Bleume'
Het Bloemencorso Lichtenvoorde heeft een corsolied en videoclip opgenomen om het Achterhoekse evenement in de schijnwerpers te zetten.
LICHTENVOORDE - Het Bloemencorso Lichtenvoorde heeft een corsolied en videoclip opgenomen om het Achterhoekse evenement in de schijnwerpers te zetten.
Het nummer werd dit weekend samen met de maquettes van de corsowagens gepresenteerd tijdens de Zomermarkt Lichtenvoorde 
18 groepen doen mee aan het corso 2015, dat wordt gehouden op zondag 13 september. De wagenbouwers zijn in en om Lichtenvoorde al maanden bezig met het bedenken van hun creaties en deze als maquettes te bouwen, voor ze daadwerkelijk beginnen met bouwen

Zanger Peter Groot Kormelink heeft Achterhoekse roots

Het nummer wordt gezongen door Peter Groot Kormelink, zanger van de Jazzpolitie en Splitsing, bekend van ‘Liefdesliedjes’ en ‘Wind en zeilen’. Hij komt van oorsprong uit Groenlo maar ondanks dat hij in Groningen woont, komt hij hier nog vaak omdat zijn familie hier nog woont. 
Zijn liefde voor de Achterhoek is gebleven, daarom komt hij begin september met een cd in het Achterhoeks, ‘Weerkommen. Op de cd ook een nummer over het bloemencorso, getiteld ‘Dreume in Bleume.’ 

Laaiend enthousiast

'Toen we met elkaar in contact kwamen hierover en hij afgelopen week langs is geweest, ging het allemaal in eens zeer snel,' zegt Annet Gierkink, van de commissie PR & Marketing Bloemencorso Lichtenvoorde. 
'Peter was laaiend enthousiast en wij ook. Hij wil hier graag aan meewerken en vind het gaaf dat we zijn lied als het nieuwe corsolied presenteren. Met behulp en grote inzet van Rick Mellink hebben we er zelfs een clip bij gemaakt, ook met stukjes van filmer Henk Gubbels waar Peter zingt in een bloemenveld.' Een Gronings bloemenveld, dat dan helaas wel.