Nieuws

Spiegeltje spiegeltje aan de wand: 'Wie is de mooiste tiener van Gelderland?'

Mooie meiden uit alle hoeken van Gelderland doen een gooi doen naar de titel Miss Teen of Gelderland. Ze hopen allemaal dat ze als allermooiste van onze provincie straks ook de landelijke finale mogen winnen.
NIJKERKERVEEN - Mooie meiden uit alle hoeken van Gelderland doen een gooi doen naar de titel Miss Teen of Gelderland. Ze hopen allemaal dat ze als allermooiste van onze provincie straks ook de landelijke finale mogen winnen.
Eén van die deelnemers is de 19-jarige Lynn Peters uit Wehl. Als je haar een jaar geleden had gezegd dat ze aan een missverkiezing zou meedoen had ze je helemaal voor gek verklaard. Lynn vond zichzelf namelijk helemaal niet mooi.
Ze heeft rood haar en daar werd ze jarenlang erg mee gepest. Daar werd ze heel onzeker en depressief van. Ze verfde haar haren in alle kleuren om het rood maar onder te kunnen verbergen. Uiteindelijk werd ze er zo gek van om zichzelf voortdurend te verstoppen dat ze haar haren weer de kleur liet zijn die ze hebben: rood. Kort daarop besloot ze ook nog eens mee te doen aan een missverkiezing.

Zelfvertrouwen

Volgens Charina Bartels van de organisatie van Miss Teen of Gelderland is Lynn zeker niet de enige die opbloeit van meedoen aan een missverkiezing. Niet zelden geeft het meisjes ontbrekend zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde.

Mooisten

De mooiste meisjes bleken uiteindelijk Merita Smrkovic (16) uit Elst (categorie 15 - 19 jaar) en Noelle Turubassa (21) uit Nunspeet (categorie 20 - 26 jaar). De landelijke finale van Miss Teen is op vier oktober.