Nieuws

Achterhoekse steun voor Robert Gesink

De Gesink-fans zijn wel reëel: ze verwachten vandaag geen topklassering.
Robert Gesink uit Aalten begint vandaag in Utrecht aan zijn zesde Tour. De Achterhoeker weet zich onder meer gesteund door zijn fanclub.
UTRECHT - Robert Gesink uit Aalten begint vandaag in Utrecht aan zijn zesde Tour. De Achterhoeker weet zich onder meer gesteund door zijn fanclub.
Vanuit Varsseveld vertrok 's morgens een bus met 55 fans. Ze zijn wel reëel: ze verwachten in de tijdrit over 13,8 km geen topklassering voor de renner van LottoNL-Jumbo. Gesink is geen tijdritspecialist. 'Rond de 32e plaats, denk ik', zei voorzitter Henk Houwer van de Gesink-fanclub twee uur voor de start. Gesink begint al vroeg aan zijn ronde door Utrecht, om 14.30 uur.
Wilco Kelderman, de andere kopman van LottoNL-Jumbo, gaat ook al vroeg op pad: 14.52 uur. De Barnevelder, hoewel geen favoriet, geldt wel als een goed tijdrijder. De keus om vroeg te starten, zou goed kunnen uitpakken. Aan het eind van de middag wordt onweer verwacht.

De favorieten

Tom Dumoulin, de grootste Nederlandse favoriet vandaag, gaat om 16.25 uur van start. Topfavoriet Tony Martin uit Duitsland begint om 16.44 uur. Andere kanshebbers zijn onder anderen de Zwitser Fabian Cancellara (17.03), de Australiër Rohan Dennis (14.37) en de Brit Alex Dowsett (16.28 uur).