Nieuws

Vergeefse zoekactie drenkelingen in de Oude IJssel

TERBORG - De politie is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juli enkele uren bezig geweest met een grootscheepse zoekactie in de Oude IJssel bij Terborg.
Om 23.50 uur kwam er een melding van een getuige dat er een verwarde vrouw aan de waterkant zat. Die vrouw zei dat ze op zoek was naar twee vrienden die weg waren. Omdat de vrouw nat was ontstond bij de politie het vermoeden dat de vrouw met de twee vrienden in de Oude IJssel had gezwommen en dat die twee laatst genoemden daarbij waren verdwenen.
De politie heeft daarop een grootscheepse zoekactie op touw gezet met onder meer een politiehelikopter, maar de twee vermisten werden niet aangetroffen. Gaandeweg ontstonden bij de politie twijfels of de vrouw wel in de Oude IJssel had gezwommen, toen bleek dat omstanders de verwarde vrouw bij haar positieven hadden gebracht door haar nat te gooien.
Uiteindelijk is even na twee uur de zoekactie gestaakt en heeft de politie de conclusie getrokken dat er nooit sprake moet zijn geweest van drenkelingen.