Nieuws

Pizzakoerier Arnhem zette eigen beroving in scène

Een 17-jarige pizzakoerier, die in maart zei te zijn overvallen in het Arnhemse Statenkwartier heeft die beroving in scène gezet. Dat zegt de politie na onderzoek. Tegen drie medeverdachten is proces-verbaal opgemaakt.
ARNHEM - Een 17-jarige pizzakoerier, die in maart zei te zijn overvallen in het Arnhemse Statenkwartier heeft die beroving in scène gezet. Dat zegt de politie na onderzoek. Tegen drie medeverdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Volgens de destijds 17-jarige pizzakoerier was hij op dinsdagavond 3 maart op de Thorbeckestraat aangevallen en bedreigd door twee personen die hem van zijn scooter zouden hebben getrokken. Daarna zou hij met geweld van zijn geld en de pizza’s zijn beroofd.

In eigen zak

In het onderzoek naar de overval hield de politie onlangs drie 17-jarige Arnhemmers aan als verdachten. Nader onderzoek heeft volgens de politie uitgewezen dat er geen sprake is geweest van een beroving en dat de pizzakoerier het geld in eigen zak heeft gestoken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte en verduistering. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen de andere drie verdachten is ook proces-verbaal opgemaakt omdat ze betrokken  zijn geweest bij de verduistering.