Nieuws

Programma veteranendag Noordwest-Veluwe aangepast door hitte

Het programma van de Regionale Veteranendag Noordwest-Veluwe op zaterdag is in verband met de verwachte, zeer hoge, temperaturen aangepast. Dit heeft de Stichting Regionale Veteranendag Noordwest-Veluwe besloten in samenspraak met gemeenten en de GGD.
ERMELO - Het programma van de Regionale Veteranendag Noordwest-Veluwe op zaterdag is in verband met de verwachte, zeer hoge, temperaturen aangepast. Dit heeft de Stichting Regionale Veteranendag Noordwest-Veluwe besloten in samenspraak met gemeenten en de GGD.
Het tijdschema voor de route op de veteranendag is gewijzigd. Tijdens de route wordt tussentijds op twee plaatsen bekeken of het verantwoord is de route voort te zetten.

Shows aangepast of geannuleerd

In Ermelo en Harderwijk vervallen de korte static shows gezien het tijdstip van de dag, in Putten wordt ter plaatse besloten of de show doorgaat of verkort wordt. De colonne met voertuigen rijdt wel door het voetgangersgebied, maar stopt daar niet. De static show op de Stille Wei in Harderwijk van historische militaire voertuigen gaat wel door, voertuigen zijn daar van 09.00 tot 16.00 uur te bezichtigen.
In Harderwijk gaat het centrummanagement flesjes water uitdelen langs de route in de stad. Op de terrassen Vuldersbrink is water te koop. Op de Markt in Harderwijk komen extra partytenten als schaduwplekken voor het publiek. Door het Wapen van Ermelo zal hun mobiele gekoelde watertapinstallatie worden ingezet voor het publiek.

Wees voorbereid

De organisatie roept bezoekers voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals door voldoende water drinken. Er wordt geadviseerd het hoofd te bedekken om oververhitting te voorkomen en om een plekje in de schaduw te zoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!