Nieuws

'Bomtasman' Doesburg blijft nog langer vastzitten

Het voorarrest van Abdel O., die drie weken geleden in Doesburg werd opgepakt omdat hij een tas met explosieven zou hebben weggegooid, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
ARNHEM - Het voorarrest van Abdel O., die drie weken geleden in Doesburg werd opgepakt omdat hij een tas met explosieven zou hebben weggegooid, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
De 40-jarige man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van bedreiging, voorbereidingshandelingen voor moord, wapenbezit en het tot ontploffing proberen te brengen van explosieven.
De man werd dinsdag 16 juni aangehouden na een conflict op de Magnolialaan. Toen de man op zijn fiets was klemgereden door agenten, gooide hij op de Monseigneur Bekkerslaan een tas weg. Omdat de politie vermoedde dat er explosieven in de tas zaten, werd de Explosieven Opruimingsdienst ingezet. Volgens de advocaat van Abdel O. zat er alleen vuurwerk in de tas.