Nieuws

Auto vermoorde Mesut Polat uit Nijmegen gevonden

De Audi wordt bij sluis Meiderich omhooggehaald.
De auto van de vermoorde Mesut Polat uit Nijmegen is teruggevonden in een kanaal bij Duisburg in het Duitse Ruhrgebied. De Audi A3 is uit het water gehaald en wordt onderzocht op sporen. Dat meldde de Duitse politie vrijdag. © politie Duisburg
DU - De auto van de vermoorde Mesut Polat uit Nijmegen is teruggevonden in een kanaal bij Duisburg in het Duitse Ruhrgebied. De Audi A3 is uit het water gehaald en wordt onderzocht op sporen. Dat meldde de Duitse politie vrijdag.
Mesut Polat (36) verdween begin november tijdens een bezoek aan Duitsland. Hij ging toen met drugs en veel contant geld naar familie in Keulen. Onderweg maakte hij een tussenstop in Duisburg. Daar werd zijn lichaam een paar weken later gevonden. Een schipper zag het stoffelijke overschot in een sluis, op een paar kilometer van de plek waar zijn auto nu is aangetroffen.

Omgekomen door 'zwaar geweld'

Uit onderzoek bleek dat Polat door 'zwaar geweld' om het leven is gekomen. Een man en een vrouw werden in december aangehouden. Het onderzoek loopt nog. Of ze betrokken waren bij de moord, is volgens een woordvoerster van de politie in Duisburg nog niet duidelijk. De politie hoopt dat getuigen zich melden.
In het huis van de twee in Duisburg werd een hennepkwekerij gevonden. Voor die drugshandel zijn ze afgelopen maandag veroordeeld. Sebastian T. (25) kreeg vijf jaar cel, zijn vrouw Wendy T. (23) moet drie jaar de gevangenis in.