Nieuws

Vérian in beroep om loonsverlaging

Vérian gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter rondom de loonsverlaging van 600 medewerkers. De rechter bepaalde dat de thuiszorgorganisatie de lonen niet mocht verlagen en dwong het Apeldoornse bedrijf de loonsverlaging per direct terug te draaien, want die is in strijd met de cao.
APELDOORN - Vérian gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter rondom de loonsverlaging van 600 medewerkers. De rechter bepaalde dat de thuiszorgorganisatie de lonen niet mocht verlagen en dwong het Apeldoornse bedrijf de loonsverlaging per direct terug te draaien, want die is in strijd met de cao.
Daar is Vérian het niet mee eens. 'Na beraad binnen Verian is besloten tegen dit vonnis in beroep te gaan. Vérian gaat voor het behoud van werk voor zoveel mogelijk medewerkers.'
Daarvoor is loonsverlaging noodzakelijk, zo zegt het bedrijf. Het salaris van medewerkers ging van 12,65 per uur naar 10,33 euro per uur. 'Wij krijgen vanuit gemeenten alleen nog betaald voor de basis, voorheen kregen we meerdere tarieven. Dat gaat nu niet meer. De gemeenten vragen alleen basishulp. Daarom is het voor ons noodzakelijk om een functiewijziging toe te passen waarbij het loon ook omlaag gaat, alleen zo behouden wij zoveel mogelijk werk, vertelt Mirelle Moezelaar van Vérian.
Het is niet bekend hoeveel medewerkers hun baan kwijt raken als ook in het hoger beroep blijken dat Vérian de lonen niet omlaag mag brengen 'Daar kan ik echt geen uitspraken over doen, wij communiceren alleen dat we in hoger beroep gaan', aldus Moezelaar.