Nieuws

Een dag vol hennep voor de Gelderse politie

De politie hield donderdag een aantal mensen aan in verband met handel in, bezit van of kweken van hennep. Zo werd in Dinxperlo een kwekerij met 1030 planten opgerold. Ook in Doetinchem, Arnhem en Westervoort werden mensen opgepakt voor wiet-gerelateerde zaken.
ARNHEM - De politie hield donderdag een aantal mensen aan in verband met handel in, bezit van of kweken van hennep. Zo werd in Dinxperlo een kwekerij met 1030 planten opgerold. Ook in Doetinchem, Arnhem en Westervoort werden mensen opgepakt voor wiet-gerelateerde zaken.
Een 29-jarige man uit Lichtenvoorde werd aangehouden voor het kweken van de planten in Dinxperlo. Hij is ook aangehouden op verdenking van stroomdiefstal.

Wiet en cash

In Doetinchem hield de politie een 28-jarige Winterswijker aan omdat tijdens een controle een sterke wietlucht werd geroken in zijn auto. Agenten vonden twee zakken met henneptoppen en honderden euro's aan contant geld.

Hennep in huis

Vier mannen uit Arnhem, Nijmegen en Venray werden aangehouden in Arnhem op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt in een huis aan de Apeldoornseweg.

Tas vol toppen

In Westervoort betrapten agenten twee mannen op heterdaad toen zij met enkele kilo's gedroogde henneptoppen in een sporttas de straat opgingen.