Nieuws

Brandweer in Gelderland-Midden krijgt extra rietploeg

De rietploeg actief bij een eerdere brand in Harskamp.
De brandweer in de regio Gelderland-Midden krijgt een tweede rietploeg. Deze brandweermensen, die nu alleen nog in Kootwijkerbroek gevestigd zijn, zijn gespecialiseerd in de aanpak van branden in gebouwen met een rieten dak. © Archief Omroep Gelderland
KOOTWIJKERBROEK - De brandweer in de regio Gelderland-Midden krijgt een tweede rietploeg. Deze brandweermensen, die nu alleen nog in Kootwijkerbroek gevestigd zijn, zijn gespecialiseerd in de aanpak van branden in gebouwen met een rieten dak.
Donderdagavond woedden branden in woningen met een rieten dak door onweer. Dat gebeurde in Bemmel, Winssen, Bennekom en Twello.
'De aanrijdtijd voor het rietteam is dertig minuten', zegt woordvoerder Rinse Westerduin van de brandweer in Gelderland-Midden. 'Een tweede team kan in de regio meer uitrichten na een brand.' Waar deze blusgroep komt is nog niet duidelijk.
Brandweerwoordvoerder Westerduin op Radio Gelderland:
Bij een brand waarbij riet in het spel is, proberen brandweerlieden onder meer de brand te bedwingen door rietstroken van het dak te halen. Daardoor kan het vuur zich niet verder verspreiden. Hoe dat gebeurt, is te zien op deze beelden van Omroep Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!