Nieuws

Buurman bij brand Bemmel: 'Slecht teken dat ik jou herken'

BEMMEL - Hoeveel pech kun je hebben? Een huis aan de Vergert in Bemmel werd in maart getroffen door een schoorsteenbrand. Na een goede opknapbeurt konden de bewoners sinds twee weken weer in hun woning wonen, maar donderdagavond was het weer raak.
De brandweer kon toen weer naar De Vergert uitrukken, ditmaal door blikseminslag in het rieten dak van de woning. Nog geen 4 maanden later.

'Dit verzin je niet'

'Dit verzin je niet, ze hebben veel pech. De woning was net hersteld', zo zegt buurman Martijn Meijer. 'Ik zag een lichtflits en hoorde een enorme knal. Toen vlogen de stoppen er uit. Daarna zag ik buiten rook uit het huis van de buren komen. De brandweer was er overigens snel. Ik zei al meteen tegen een brandweerman: het is een slecht teken dat ik jou herken.'

Dochter durft niet meer te slapen

De eigenaar van de woning laat weten druk te zijn met verzekeringswerk. Vooral zijn 11-jarige dochter is er ondersteboven van. Ze durft niet meer op haar slaapkamer te slapen.

Wel bewoonbaar

De brandweer heeft de schade aan het woonhuis kunnen beperken. Een deel van het achterhuis is verbrand. De bewoners van het pand konden na de bluswerkzaamheden wel weer hun huis in. Burgemeester Schuurmans van Lingewaard laat weten mee te leven met de bewoners.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!