Nieuws

Blikseminslag: bovenleiding raakt trein bij Twello, machinist gewond

TWELLO - Tussen Teuge en Twello is donderdagavond een trein gestrand als gevolg van blikseminslag. De machinist is hierbij gewond geraakt en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het ging om de stoptrein die onderweg was van Apeldoorn naar Deventer. De treinmachinist blijkt het slachtoffer van iets dat door de onweersklap van de bovenleiding is losgeraakt. Er is duidelijk te zien dat de voorruit van de trein gebroken is.
'Door de klap schoot er iets van de bovenleiding af dat vervolgens door de ruit van de machinist is gevlogen', aldus een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail.
Verslaggever Maaike de Glee was ter plaatse:
Hulpdiensten uit de regio rukten na de melding massaal uit. Aanvankelijk was sprake van 35 passagiers, maar het bleken er negentien te zijn. Ze zijn na uren wachten door een andere trein opgehaald en naar Apeldoorn gebracht. Ze zagen er volgens onze verslaggever redelijk opgewekt uit, ondanks dat ze een paar uur vastzaten in een trein.
Beide sporen zijn tot vrijdagochtend half zeven gestremd geweest. Op dit moment is er beperkt treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn.
Gelderland ondervond donderdag de hele avond veel hinder van het noodweer.