Nieuws

D66 Nijmegen wil weten wat illegale hennepteelt ons kost

Wat zijn de kosten van illegale hennepteelt voor de maatschappij? Die vraag stelt de Nijmeegse D66. De partij noemt 'de huidige situatie onhoudbaar' en ziet de teelt liever gereguleerd.
NIJMEGEN - Wat zijn de kosten van illegale hennepteelt voor de maatschappij? Die vraag stelt de Nijmeegse D66. De partij noemt 'de huidige situatie onhoudbaar' en ziet de teelt liever gereguleerd.
Het huidige verbod brengt veel kosten met zich mee, zoals de inzet van politie, schade door branden en de kosten van toezicht, aldus D66. Grete Visser, raadslid van de lokale progressief-liberalen, stelt daarom schriftelijk vragen aan het college.

'Belangrijke taken'

Visser: ‘Net als in veel andere steden, blijft in Nijmegen de discussie over hennepteelt doorgaan. Conservatieve krachten in het land blijven regulering blokkeren. Op het moment dat je de hennepteelt uit het illegale circuit haalt, kunnen agenten hun uren gebruiken voor het bestrijden van woninginbraken, huiselijk geweld en andere hele belangrijke taken.'

Cijfers

Visser zegt de discussie 'zuiver' te willen voeren: ‘Ik wil de cijfers voor onze stad boven tafel hebben. Met deze cijfers kunnen we in Nijmegen, maar zeker ook landelijk het belang laten zien van de regulering van hennepteelt.'