Nieuws

Veel evenementen afgelast door extreme temperaturen

De temperaturen voor vandaag en vooral zaterdag nopen organisaties om evenementen in te korten of af te lasten. Zo is de hardloopwedstrijd Hollen in Hatert afgeblazen vanwege de extreme temperaturen.
ARNHEM - De temperaturen voor vandaag en vooral zaterdag nopen organisaties om evenementen in te korten of af te lasten. Zo is de hardloopwedstrijd Hollen in Hatert afgeblazen vanwege de extreme temperaturen.
De organisatie besloot hiertoe omdat de Atletiekunie adviseert geen wedstrijden boven de 28 graden te houden. En hetzelfde lot overkomt Run for Joyce in Oldebroek, ook dat evenement wordt afgelast.
En ook een lange wandelafstand is met deze temperaturen niet geheel zonder risico's. Daarom zijn de afstanden van  de Barchemse 4-daagse met tien kilometer ingekort. Het evenement duurt nog tot aanstaande zondag.
In Barneveld zou een kinderevenement worden gehouden, 'Masters of Barneveld'. Maar de organisatie laat weten het 'onverantwoord te vinden als er deelnemers strijdend ten onder gaan bij de EHBO en niet in de Panna-arena!'
Maar niet alleen sportevenementen hebben last van de extreme hitte. Aanstaande zaterdag is er bezoekersdag georganiseerd voor een steengroeve in Winterswijk. Maar de temperaturen in de groeve kunnen oplopen tot 40 graden, onverantwoord volgens de organisatie. En ook voor de feestgangers wordt de situatie kritiek. Het Summer Event in Arnhem is volgens de organisatie 'onverantwoord'. En dus gaat daar ook een streep door.