Nieuws

Tandzorg Apeldoorn terecht dicht volgens patiënten: 'Ik ben bang voor de behandelingen'

Tandzorg Apeldoorn zorgt voor barsten in tanden en ontstoken tandvlees. Ook werd regelmatig de verkeerde kies getrokken, als we de reacties van bezoekers van de praktijk mogen geloven.
APELDOORN - Tandzorg Apeldoorn zorgt voor barsten in tanden en ontstoken tandvlees. Ook werd regelmatig de verkeerde kies getrokken, als we de reacties van bezoekers van de praktijk mogen geloven.
De meest bizarre verhalen kwamen naar boven na een oproep van Omroep Gelderland om uw ervaringen met Tandzorg Apeldoorn te delen. De praktijk bracht de veiligheid van patiënten in gevaar, zo zei de inspectie.
Dat vonden onze bezoekers ook. Zowel op Facebook als via onze e-mail reageerden ze veelvuldig op de tandartspraktijken in de praktijk.

'Hij leek wel een bokser'

Marijke Zomer dacht bijvoorbeeld eerder dat ze te maken had met een bokser, in plaats van een tandarts. 'Tijdens het behandelen van een kies ging hij zo bruut te werk dat de tand ernaast beschadigd raakte en allerlei barsten vertoonde.'
En Bea Weetink zegt dat haar zoontje in het ziekenhuis heeft gelegen om operatief tandjes te laten verwijderen. Dit omdat het gebit 'naar de klote' was geholpen door Tandzorg.

Vijltje bleef in kies achter

Haar dochtertje heeft ook eens een wortelkanaalbehandeling gehad in Apeldoorn en dat liep al niet veel beter af volgens Weetink. 'Er is een keer een vijltje afgebroken en die hebben ze in een kies laten zitten. Daardoor raakte het gebit zwaar ontstoken. Daardoor is ze ook twee kiezen kwijtgeraakt.'
Laura uit Apeldoorn dacht dat deze praktijk haar redding zou zijn, maar heeft nu nachtmerries. 'Ik ben zo bang voor de behandelingen van die man dat ik ook niet meer terug ben gegaan.' Bij Laura leek haar kies gemaakt nadat ze er een gaatje in had zitten. Ze kwam bedrogen uit. Het gaatje werd een afgebroken kies.

Verkeerde kies getrokken

Kiezen kwijtraken, dat gebeurde meerdere patiënten. En nee, dat wilden ze niet. Alinda Drent merkte op dat hij wel eens verkeerde kiezen trok.
Ook Sanne van Rijn deelt die ervaring. 'Daardoor heb ik een jaar doorgelopen met een wortelkanaalontsteking.' De oplossing was heel simpel. 'Er werd gezegd: smeer er maar wat extra tandpasta op.'

Vullingen vliegen er uit

De tandartsenpraktijk lijkt door al deze verhalen al niet zo bekwaam, maar zelfs een simpele vulling leek al teveel gevraagd. Een patiënt zegt vijf weken geleden een behandeling te hebben gehad aan haar voortanden.
De tandarts sprak over een wortelkanaalbehandeling, maar het werden gewone vullingen. Die gewone vullingen hielden het niet lang vol. Ze vielen binnen vier weken uit de voortanden.

Met blote handen aan het behandelen

Zo, dat waren een hoop negatieve verhalen. Maar we zijn nog niet klaar en frisser wordt het er niet op. Gina Love weet zelfs, op onze Facebookpagina, te vertellen dat de tandarts soms geen handschoenen aan heeft.

Nog meer ellende

Deze tandarts raakt een hoop patiënten kwijt, als we de reacties moeten geloven. Maar er is troost. Hij is niet de enige tandarts in het verleden die de fout in ging. In 2014 sloot de inspectie een Mondzorgcentrum in Eibergen. Daar zat 'tandarts' Heersink.
Bij hem meldde zich in 2008 een patiënte met een loszittend kunstgebit. Daarop adviseerde hij haar zes implantaten aan te brengen. Kort na de ingreep kreeg de vrouw ernstige klachten. De implantaten zaten los en één was terecht gekomen in haar neus. Daarop werd de tandarts geschrapt uit het register.

Kunstgebit gekaapt

Een tandarts in Wijchen maakte het nog bonter. Hij kaapte het kunstgebit van een Wijchenaar. De tandarts had de man uit Wijchen uitgenodigd voor een controle, maar daar kwam het niet van.
De tandarts trok het gebit uit de mond van de verbouwereerde man en zei dat hij binnen een week zijn achterstallige rekening moet betalen, anders verdwijnt het gebit in de prullenbak. Uiteindelijk heeft de Wijchenaar, mede door de tussenkomst van Omroep Gelderland, een gebit teruggekregen.
De tandarts van Tandzorg Apeldoorn zei eerder deze week overigens tegen Omroep Gelderland dat hij op vakantie is. Hij wil verder niet reageren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!