Nieuws

Hoe bedwingen wij de warmte? Gelderland is creatief

We hoeven niet steeds te zeuren over de warmte, want met een beetje verkoeling kom je al een heel eind de dag door. Maar hoe verkoelt u zichzelf eigenlijk? Gelderland blijkt best creatief. © ANP
ARNHEM - We hoeven niet steeds te zeuren over de warmte, want met een beetje verkoeling kom je al een heel eind de dag door. Maar hoe verkoelt u zichzelf eigenlijk? Gelderland blijkt best creatief.
Het is natuurlijk verleidelijk om het terras op te gaan met dit weer. Een biertje of een wijntje pakken met dit weer is misschien niet zo verstandig, omdat je dan sneller uitdroogt. Maar een colaatje op het terras kan natuurlijk altijd en om gasten wat extra verkoeling te brengen heeft het Arnhemse café 't Huys zwembadjes neergezet om tijdens het nuttigen van je drankje de voeten lekker koel te hebben.

Of u bouwt uw eigen zwembad

Creatief natuurlijk, maar een zwembadje voor alleen uw voeten koelt misschien wel niet genoeg. Als er dan toch een zwembad moet komen, waarom maakt u er dan geen van 130 kratten Grolsch? In Borculo waren jongeren enorm creatief met bier. Ze zwommen nog net niet in het gerstenat, maar bouwden van de kratten wel een eigen zwembad. En natuurlijk mocht het pilsje daarin niet ontbreken.

Schapen halen zwemdiploma

De schapen van een schaapsherder uit Winterswijk hadden het woensdag ook echt warm. En als ze dan om moet lopen omdat er een plas tussen twee grasvelden ligt, doen ze dat natuurlijk niet. Nee, de beesten haalden hun A-,B- en C-diploma in één keer. Zo meldt de schaapsherder.
Foto: Facebook Schaapsherder Winterswijk
Zij zwommen dwars door de plas heen. 'De schoolslag ging perfect en de 7 minuten watertrappelen hebben ze overgeslagen, daarvoor was het te warm', aldus de schaapsherder.

Verslaggever wil slapen in Sonsbeekpark

Verslaggever Reinier Vermeer probeerde ook op een bijzondere manier de verkoeling te zoeken voor vanavond. Hij wilde wel een nachtje doorbrengen in Sonsbeekpark. Dat plan gaat niet door. De gemeente reageerde dat het slapen op een hangmat in Sonsbeek niet is toegestaan. De gemeente laat weten dat de Vijver ook voor afkoeling zorgt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!