Nieuws

Branden in Brakel en Zuilichem vermoedelijk aangestoken

BRAKEL - Twee branden binnen een uur tijd in twee hooischuren en dat op maar vijf minuten afstand van elkaar. 'Het kan haast geen toeval zijn', zo zegt politiewoordvoerder Frank de Valk.
De twee hooischuren brandden vannacht uit aan de Kooiweg in Brakel en aan de Uilkerweg in Zuilichem (op 3,6 kilometer van elkaar) af. Er was geen vee in de schuren aanwezig en er zijn ook geen gewonden gevallen.
Wel heeft de brandweer met man en macht gewerkt om het vuur uit te krijgen. Rond 6 uur vanochtend waren beide branden onder controle. In Zuilichem trokken ze het hooi uit elkaar om dat makkelijker te blussen en in Brakel lieten ze de brand gecontroleerd uitbranden.

'Ik sluit brandstichting niet uit'

Er is nog niks over de oorzaak van de branden te zeggen, maar 'het kan bijna geen toeval zijn', zegt politiewoordvoerder Frank de Valk. 'We moeten nog wachten op de bevindingen van de brandweer, maar ik sluit brandstichting niet uit. Het is warm weer, dus hooi broeit snel. Maar de branden zo dicht bij elkaar en bijna op hetzelfde tijdstip kan haast geen toeval zijn.'
Door de branden was er nog lang dikke witte rook te zien tot op de A15 en was er sprake van stankoverlast. De gemeente adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.