Nieuws

Vader die zoon wilde redden uit de Waal bij Gendt niet gevonden, zoekactie gestaakt

GENDT - De 50-jarige vader die woensdagmiddag zijn zoon wilde redden uit de Waal bij Gendt, is verdronken. Dat meldt de politie.
Zijn 24-jarige zoon was met een paar vrienden aan het spelen op een strandje bij de Waal en was in het water gevallen of gegaan. Het lukte de jongen niet meer om op de kant te komen.
De vader schoot te hulp en wist samen met nog iemand zijn zoon uit het water te halen. Daarbij is de vader door de sterke stroming in de rivier kopje onder gegaan. Sindsdien wordt hij vermist.
De brandweer heeft gezocht met duikers, maar hij is niet meer gevonden. Na een uur is de brandweer gestopt met zoeken. 'Verder zoeken is zinloos', aldus een woordvoerder van de brandweer. De vader is vrijwel zeker verdronken.
De familie van de man is nog steeds aanwezig op het strand en de emoties lopen hoog op.

Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk

Rijkswaterstaat waarschuwt elke zomer om niet in de grote rivieren of kanalen te zwemmen. Met het warme weer trekken veel mensen naar de strandjes langs de Waal, Rijn, Lek, IJssel en Maas.
Een duik in één van de grote rivieren kan levensgevaarlijk zijn. Zwemmers worden meegezogen door de sterke stroming of ze komen in een draaikolk terecht. Ook de scheepvaart maakt het zwemmen gevaarlijk.
Ook is het bijzonder gevaarlijk om van bruggen af te springen. Door het troebele water is de diepte niet in te schatten en zijn voorwerpen op de bodem vaak niet te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!