Nieuws

Vitesse wacht besluit van UEFA af

De Europese voetbalbond UEFA is voornemens de regelgeving rondom Financial Fairplay te versoepelen. Vitesse wacht de uiteindelijke beslissing hierover af.
ARNHEM - De Europese voetbalbond UEFA is voornemens de regelgeving rondom Financial Fairplay te versoepelen. Vitesse wacht de uiteindelijke beslissing hierover af.
'We houden dat in de gaten', reageert algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. De UEFA zou clubs die niet voldoen aan de financiële eisen niet meteen willen beboeten. In plaats daarvan verwacht de bond een plan van aanpak dat in 4 jaar uitgevoerd dient te worden.
'Financial Fairplay is natuurlijk heel belangrijk, maar nog belangrijker is dat wij zelf al hard werken aan een gezondere bedrijfsvoering', aldus De Wit, die hoopt en verwacht dat de club sowieso binnen de grenzen blijft.
Vitesse is momenteel druk doende met het in balans brengen van de inkomsten en de uitgaven. Vooral in de periode onder voormalig eigenaar en voorzitter Merab Jordania werd veel geld uitgegeven, terwijl de inkomsten achterbleven.