Nieuws

Robert Gesink vindt hitte bij Tourstart wel lekker

Robert Gesink staat zaterdag voor de zesde keer aan de start van de Tour de France. Het wordt heet en dat bevalt de Aaltenaar wel.
UTRECHT - Robert Gesink staat zaterdag voor de zesde keer aan de start van de Tour de France. Het wordt heet en dat bevalt de Aaltenaar wel.
"Met deze temperaturen neemt de Tourkoorts wel toe", lacht Gesink. "Ik presteer altijd vrij goed in de hitte. Ook mooi voor het evenement. Beter dan dat het met bakken naar beneden valt."
Met de Tour heeft Gesink een soort haat-liefde-verhouding. "Dat kun je wel zeggen, zeker als je een opsomming maakt van alle negatieve dingen. Maar er zijn ook positieve dingen gebeurd. De vorige keer dat we in Nederland startten, was ik vierde. Toen in Rotterdam was het echt een gekkenhuis. Als klassementsrijder verheug je je niet echt op de eerste vlakke etappes. De spanning zal zich steeds meer opbouwen, maar we gaan doen waar we goed in zijn: fietsen."
Gesink liet in zijn voorbereiding het NK lopen. "Het is eigenlijk goed voor iedereen om zich op het NK te laten zien, maar dit parcours was ook niet echt geschikt voor mij. Het was echt een betere voorbereiding om in Spanje te blijven. Ik heb de twaalfde etappe in de Pyreneeën verkend. Ik wil het nu echt laten zien, want hier heeft alles de afgelopen maanden om gedraaid. Ik heb hier echt naartoe gewerkt."