Nieuws

Tandarts in Apeldoorn weken dicht na ingrijpen door inspectie

Tandzorg Apeldoorn is tot september dicht. Dat meldt ze op haar website.
APELDOORN - Tandzorg Apeldoorn is tot september dicht. Dat meldt ze op haar website.
De praktijk was op last van de gezondheidsinspectie gesloten. De veiligheid van patiënten was volgens de inspectie 'acuut in gevaar'.
Bij een controle bleek dat de medewerkers te weinig deden om infecties te voorkomen. Ook volgde Tandzorg Apeldoorn onder meer de richtlijnen niet voldoende om hepatitis B te voorkomen.
Wie besmet is met hepatitis B, komt er soms pas na maanden achter dat hij of zij ziek is. Het virus is bovendien verraderlijk, want patiënten die nauwelijks klachten hebben, kunnen anderen besmetten.

Klachten bij hepatitis B

Veelgehoorde klachten bij hepatitis B zijn onder meer: ernstige vermoeidheid, misselijkheid, spier- en gewrichtspijn, pijn in de bovenbuik en geelzucht. Geelzucht is het geel zien van de huid en het oogwit, soms in combinatie met een donkergekleurde urine en een ontkleurde ontlasting. In ernstige gevallen kan acuut leverfalen ontstaan. In dat geval zijn de levercellen zo erg beschadigd, dat de lever niet meer werkt.

Zorgkaart NPCF

Op de digitale zorgkaart van de patiënten- en consumentenfederatie NPCF kunnen patiënten zorgaanbieders beoordelen. De vijf beoordelingen van Tandzorg Apeldoorn variëren van: 'vriendelijk, zeer deskundig, houdt de gebitten van de hele familie in top conditie' tot 'maakt geen foto's van het gebit. Ben ruim 6 jaar in deze praktijk patiënt geweest en geen 1 foto gemaakt. Stond al een keer voor een dichte deur....'
Op onze pagina op Facebook klagen veel (oud-)patiënten.
In verband met verbouwingen en aanpassingen volgens richtlijnen van de inspectie is Tandzorg tot september gesloten. Tegen Omroep Gelderland zei de tandarts dinsdag 'een weekje met vakantie te zijn'.
Wat zijn uw ervaringen met Tandzorg Apeldoorn? Geef ze door aan de redactie via een mail.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!