Nieuws

Pas op: de snelwegen liggen vol ijzer, pvc en latten deze morgen

Nog geen files, wel gevaarlijk op dit stukje A28 deze morgen
Veel vertraging levert het nog niet op, maar het is wel gevaarlijk. De snelwegen in Nederland liggen vanochtend vol rommel, ook in Gelderland is het raak.
ERMELO - Veel vertraging levert het nog niet op, maar het is wel gevaarlijk. De snelwegen in Nederland liggen vanochtend vol rommel, ook in Gelderland is het raak.
Vooral op de A28 moeten de automobilisten oppassen. De VID kreeg vanochtend meerdere meldingen van rommel op de weg. Zo lag er tussen Zwolle en Amersfoort, bij Ermelo, ijzer op de weg. Later werd er tussen strand Nulde en Nijkerk ook nog PVC op de weg aangetroffen. 'Vermoedelijk van hetzelfde voertuig, maar dat is niet met zekerheid te zeggen', meldt de VID.
En ook op de A15 tussen Nijmegen en Gorinchem bij knooppunt Valburg is het raak. Daar liggen keien op de weg.

Spanbanden, loopvlakken en latten

Maar ook op de wegen buiten Gelderland is het raak. Op de A4 tussen Vlaardingen en Hoogvliet, de A16 tussen Rotterdam en Breda en de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort werden spanbanden gevonden vanochtend. Op de A7 werden enkele latten aangetroffen en op de A10 en de A15 lagen loopvlakken van banden.

'Vakantiegangers oorzaak'

Volgens de VID is er niet zozeer een lijn te vinden in de troep op de wegen. 'Maar misschien heeft het wel te maken met mensen die op vakantie gaan een hun spullen niet goed vastzetten.'