Nieuws

'Oude mannen' van Normaal en Rowwen Hèze samen 'Gries'

Bron: normaal.nl
Normaal en Rowwen Hèze hebben er jaren over gepraat, maar dit jaar is het ervan gekomen. De jubilerende bands hebben samen een single opgenomen.
HUMMELO - Normaal en Rowwen Hèze hebben er jaren over gepraat, maar dit jaar is het ervan gekomen. De jubilerende bands hebben samen een single opgenomen.
Het nummer heet Gries (grijs) en gaat over hoe de jaren in sneltreinvaart voorbij zijn gevlogen. In het lied zingen ze 'En toen inens, toen ware we gries' en ook: 'Ik heb er niks voor hoeven doen, gewoon altijd verder, steeds verder gegaan.'
Normaal en Rowwen Hèze vieren dit jaar allebei hun jubileum. Normaal rockt al 40 jaar en is bezig met een grote tour. Afgelopen weekend speelde de band nog in Toldijk en op 19 december is het afsluitende concert in Gelredome. De Limburgse dialectrockband bestaat 30 jaar.

Limburgs lijkt op Achterhoeks

In die jaren kwamen de twee bands elkaar vaak tegen op festivals en bij tentfeesten. Daar is de samenwerking ook ontstaan. Tijdens het schrijven van het nummer viel het de leden van Normaal en Rowwen Hèze op dat er veel gelijkenissen zijn in het Achterhoeks en Limburgs.
Zoek de overeenkomsten en verschillen tussen het Achterhoeks en het Limburgs zelf: beluister het nummer hier!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!