Nieuws

Weer celstraf geëist tegen Emile Ratelband voor brandstichting in woning Huissen

HUISSEN - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een celstraf tegen Emile Ratelband geëist. Volgens het OM was hij betrokken bij de poging tot brandstichting in zijn huis in Huissen in 2009.
Het OM eist tegen hem een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Twee jaar geleden werd Ratelband in deze zaak nog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. 
Ratelband zou betrokken zijn bij een poging tot brandstichting in zijn huis in Huissen. Zijn motief is volgens de officier van justitie het binnenhalen van verzekeringsgeld.
De eis tegen de positiviteitsgoeroe is onderdeel van een veel grotere rechtszaak. Met de naam 'Yellowstone'. Hoofdverdachte is Rob Z. die de spin in het web genoemd wordt bij een reeks strafbare feiten. Tegen hem is 20 jaar cel geëist.

Granaataanslag, aanrijdingen en brandbommen

Zo is er in 2010 onder meer een granaataanslag geweest op een villa van een advocatenkantoor in Amsterdam. Ook zijn er volgens het OM brandbommen tot ontploffing gebracht en aanrijdingen georganiseerd om verzekeringsgeld op te strijken.
Het gerechtshof doet op 17 augustus uitspraak.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl