Nieuws

Tandzorg Apeldoorn moet dicht vanwege misstanden; klanten klagen over ontstekingen en te hoge rekeningen

Tandzorg Apeldoorn moet dicht vanwege misstanden; klanten klagen over ontstekingen en te hoge rekeningen
APELDOORN - Tandzorg Apeldoorn is per direct gesloten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Volgens de inspectie was er een acuut gevaar voor de veiligheid van de patiënten.
Bij een controle bleek onder meer dat er te weinig werd gedaan om infecties te voorkomen. Ook werden de richtlijnen voor het voorkomen van hepatitis B niet goed gevolgd en waren de patiëntendossiers niet op orde.

Antibiotica, want ontstekingen

Bij Omroep Gelderland hebben zich meerdere klanten van de tandarts gemeld. Een van hen zegt dat ze al meerdere keren na een behandeling aan de antibiotica moest, omdat ze ontstekingen kreeg.
Een andere vrouw schrijft dat ze een keer een veel te hoge rekening heeft gekregen. Na een telefoontje met de tandarts bleek dat de helft van het bedrag ten onrechte in rekening was gebracht.

'Tandarts even met vakantie'

Tandzorg Apeldoorn is in eerste instantie gesloten voor zeven dagen. In deze periode krijgt de tandarts de tijd om aanpassingen te doen. Over een week volgt een nieuwe controle. Daarna bekijkt de inspectie of er genoeg verbeterd is om weer open te kunnen.
Tandarts Van Noort van Tandzorg Apeldoorn gaf vanochtend te kennen aan Omroep Gelderland "een weekje met vakantie" te zijn. In deze week gaat hij vernieuwingen aanbrengen in zijn praktijk.
Bekijk het volledige rapport hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!