Nieuws

ING gaat na vele decennia weg uit Arnhem

ARNHEM - ING vertrekt uit Arnhem. Het personeel in het bankgebouw aan de Velperweg heeft het nieuws dinsdagochtend te horen gekregen.
Het kantoor dat er sinds 1956 staat, wordt eind volgend jaar gesloten. ING verplaatst de klantenservice naar Groningen en Leeuwarden, de IT-activiteiten gaan naar Leeuwarden, Amsterdam en Rotterdam.
Het beeldbepalende gebouw in Arnhem-Noord staat al maanden te koop. Er werken nu ongeveer 250 callcentermedewerkers, 300 IT'ers en een klein aantal ondersteunende medewerkers. Personeel waarvan de functie verhuist, kan mee verhuizen. Wie dat niet wil of kan, wordt door het concern intern of extern geholpen aan ander werk. Het vertrek uit Arnhem door ING heeft geen gevolgen voor de bankzaken in de stad, zegt woordvoerder Harold Reusken.
Reusken op Radio Gelderland:

'Regiobelang weegt zwaar'

Bestuurder Gerard van Hees van FNV laat weten met de ondernemingsraad in overleg te gaan over de toekomstige werkverdeling. 'Regiobelangen wegen zwaar', zegt hij. 'Het moet mogelijk zijn personeel in gebouwen in de regio te huisvesten. Dat is dan eventueel te combineren met incidenteel werkoverleg in de steden waar het werk gecentreerd wordt.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl